Newsletter Dentactiv
Newsletter DentActiv
Fii la curent cu ultimele noutati DentActiv!
Nume
Prenume
Adresa de email
De acord cu termeni si conditii
Articole medicale
Afla mai multe pe forumul medical
Cabinetul stomatologic DentActiv - Campina
inapoi inapoi

Laserul in stomatologie

Durerea si tratamentul stomatologic

Cea mai mare problema, cand vine vorba despre tratamentele stomatologice, este durerea sau, mai bine zis, teama pacientilor de durere. Aceasta teama de durere, din pacate, tine departe de cabinetul de medicina dentara un numar considerabil de pacienti. Acesti pacienti , de multe ori ajung sa aiba probleme foarte grave de sanatate dentara, probleme pe care le ignora pana cand se ajunge in situatia de a nu se mai putea face nimic pentru anumiti dinti.

In ultimii ani medicina dentara a evoluat foarte mult , suntem in punctul in care este pe cale sa se produca o noua schimbare majora in modalitatea de abordare a tratamentelor dentare. Daca ne uitam putin in urma la istoria instrumentarului si tehnicilor utilizate in tratamentul stomatologic observam ca o asemenea schimbare majora a constituit si aparitia instrumentarului rotativ. Desi multi oameni se tem de celebra turbina, si zgomotul pe care aceasta il produce trezeste in multi dintre noi cel putin amintiri neplacute, aparitia ei a insemnat o adevarata revolutie in medicina dentara. Medicii dentisti care aplica principiile moderne de tratament fac eforturi considerabile pentru a preintampina si pentru a reduce cat mai mult cu putinta durerea in timpul tratamentelor stomatologice.

Un mare progres in stomatologie: laserul
Ne aflam in fata unei noi schimbari in modalitatea de abordare a tratamentelor si aceasta consta in aparitia unui nou instrument in medicina dentara: laserul.

Laserul este utilizat in medicina de mai bine de douazeci de ani, dar implementarea pe scara larga a instrumentelor laser in medicina dentara nu s-a realizat nici astazi. Pentru a putea acoperi toata gama de aplicatii laser posibile in cabinetele de medicina dentara este nevoie de mai multe aparate. Fiecare tip de laser are o caracteristica constanta: lungimea de unda a radiatiei laser. In functie de lungimea de unda diferiti laseri au diferite actiuni asupra tesuturilor, de unde rezulta ca un singur laser nu poate acoperi toata gama de aplicatii.

Exista echipamente pentru utilizarea in terapia laser cu nivel scazut de radiatii, laseri care au in general putere mica si cu o arie de utilizare relativ restransa. Exista laseri pentru chirurgia tesuturilor dentare dure (pot indeparta structurile dentare dure, osul si pot fi utilizati si la interventii pe tesuturi moi). Mai exista si laseri care pot fi utilizati atat in terapia cu nivel scazut de radiatie cat si in chirurgia partilor moi.

Articol by DentActiv

 
 
delimitator dentactiv
 
Ionut - 2011-12-13 02:18:30
Opturatia de canale se poate face cu laserul? si daca da este mai putin dureroasa? Va spun acest lucru deoarece am mai facut acest lucru la o masea insa ulterior procedurii am avut dureri cam 1 sapt.

Doctor DentActiv - 2011-12-13 02:25:47
Cu siguranta acesta este unul din beneficiile laserului in stomatologia moderna. Legat de obturatia facuta anterior este posibil sa aveti o sensibilitate crescuta sau sa fi fost insotita de alte complicatii. Daca aveti nevoie de o consultatie gratuita va asteptam cu drag.
 
Andreea - 2012-04-18 13:58:01
Buna ziua.Puteti sa-mi spuneti va rog cat costa pretul unei masele de portelan?Am o fetita de 3 ani si are pe partea de jos a dintisorilor este innegrita.Medicii o numesc caria de biberon.Puteti trata asa ceva la copii asa mici?Si care ar fii pretul?Multumesc frumos

Doctor DentActiv - 2012-04-20 12:29:26
Pretul unei lucrari de portelan pe dinte este de 116 Euro.Pentru exprimarea unei pareri cat mai relevante in legatura cu tratamentul care trebuie urmat de fetita e necesara programarea la un consult.

Obs: Pe viitor avem rugamintea sa adresati pe pagina dedicata doar intrebari legate de tema forumulului (laserul). Pt alte probleme va asteptam cu drag pe formularul de contact. Multumim!
 
Vlasceanu - 2015-09-11 13:43:54
Buna ziua, am o infectie localizata deasupra unui dinte incisiv, se poate trata cu laser si cam cat ar costa aceasta? multumesc frumos.

Doctor DentActiv - 2015-09-14 23:13:17
Buna ziua, in primul rand va recomandam sa veniti la un consult care este gratuit. In urma consultatiei se poate decide daca este nevoie sa se intervina cu laserul si ce costuri implica tratarea incisivului. Aveti teleonul mai jos.
 
 
delimitator dentactiv
 
Adauga un comentariu
sus sus   inapoi inapoi